Äntligen försvinner TV skatten

Den där ständiga betalningen av TV-avgift! Var tredje månad kommer den, fakturan. Så lätt att glömma, och sedan står man där med påminnelser och annat! Men nu, äntligen är den oron borta. För dem som inte haft TV blir det såklart ett gissel att behöva betala för något som inte används, men å andra sidan finns det inte heller något som hindrar att man har en TV.

Avgiften minskar för den ensamme

När nu TV-avgiften äntligen försvinner kommer man som ensamstående att behöva betala mindre, och det är en stor fördel för alla som inte har det så gott ställt. Tidigare har man kanske fått dölja sin TV eller helt enkelt avstå för att man inte haft råd att betala. Men nu när allt ska gå via skatten blir det inte mer än några kronor varje månad som ska betalas. Om man är fler vuxna i familjen är det dock inte lika positivt. Då måste alla betala lika mycket, även om det bara finns en TV.

Styrs av inkomsten

Den nya TV-avgiften kommer att styras av hur hög inkomst man har. Det är en stor fördel. De som tjänar mer ska självklart också betala mer, det kan man inte komma ifrån! En pensionär ska till exempel inte behöva betala ännu mer skatt när inkomsten redan är liten men en mångmiljonär ska inte slippa undan billigt.

Slipper bli jagad

Tidigare har Radiotjänst sänt ut sina kontrollanter som vandrat runt och påstått sig kunna se i vilka bostäder det finns en TV. Nu är de äntligen borta! Ingen mer kommer att knacka på dörren och glo in så mycket som möjligt bara för att kanske få syn på en skärm. Hur många kontrollanter har inte gått runt hus och tittat in och sett ett ljus som ser ut att komma från en TV, men som sedan visat sig vara en dator? Nu är de tiderna äntligen över!