Minska bensinskatten

Ja, så var det allt det där med bensin, bensinkostnader och annat. När man bor på landet måste man ha bil, så är det bara och alla har inte råd att köpa en helt ny miljöbil med biogas och allt vad det heter. Men nej, då ska man drabbas av höga avgifter.

Vad ska man med kollektivtrafik till?

Det är ofta på landet man behöver bil. Många menar att man kan ta bussen och åka kollektivt istället. Men nej, det går minsann inte! När man bor på landet är det nämligen få bussar som går och ofta har man tider att passa. Det här gör att få åker buss och det innebär att linjerna till slut läggs ner. Så gick det med att åka kollektivt, ja.

Kränkande för den som har bensinbil

Det är så många som har bensinbilar! Men varför ska man kränkas för det? Att man ska behöva betala extra för att man inte har möjlighet, råd eller vill köpa en ny bil känns inte logiskt! Politiker och andra får ofta bilar i tjänsten och dessa är ofta miljöbilar. Man kan ofta se de nya och miljövänliga bilarna rulla mitt i storstaden, där kollektivtrafiken finns. Lite konstigt allt.

Minska bensinskatten!

Om man vill att fler ska kunna köpa miljöbilar måste priserna sjunka! Fram till dess måste man också se till att människor kan spara ihop till sin önskebil! Det kan bara ske om det blir billigare att tanka de bilar som faktiskt finns på vägarna i dag. Om man minskar bensinskatten, som är mycket onödig, kommer det att bli billigare att tanka den biltyp som faktiskt är allra vanligast i dag. Skatter höjs och sänks på allt men när det gäller bensin har de dock gått uppåt under flera år utan att sänkas något! En ändring måste ske och det nu!