Ta bort SMS lånen

Det där med lån är ett riktigt gissel. Ibland kan man behöva extra pengar och läget kan verkligen vara akut. Men vad ska man göra åt saken? I dagsläget är det enkelt – man tar ett SMS lån! Men det är farligt, riktigt farligt.

Bort med dyra smålån

De där SMS lånen ställer ofta inte så höga krav på låntagaren men däremot är de dyra! Det tillkommer uppläggningsavgifter, räntor och annat och det blir höga kostnader. Ta bort de här dyra lånen och minska risken att människor hamnar i situationer där de får betalningsanmärkningar och sätter sig i långvarig skuld! Det är inte speciellt svårt att förstå att människor i akutsituationer drar nytta av dessa lån och sedan får svårt att betala tillbaka dem. Det skulle inte vara tillåtet att dela ut den här typen av lån alls!

Bankerna ska ställa lägre krav

Hos banken är det i dag inte speciellt lätt att få lån, inte ens i en akut situation. Det tar tid och det ska vara möten hit och dit. Om en person blivit av med plånboken kan det behövas pengar för att man ska kunna klara dagen med trafik, mat och annat. Då måste banken kunna hjälpa till och erbjuda lån med mindre krav också.

Lär människor var de kan få hjälp

Samhället i dag är inte speciellt hjälpsamt med att berätta var en person kan få hjälp. Många vet till exempel inte om att församlingar kan hjälpa till med att dela ut matkuponger, betala hyra eller andra räkningar man har kommit efter med. Många gånger hänvisas man till socialen och ekonomiskt bistånd men det kan ta tid innan man kan få hjälp där och om ansökan inte beviljas kan man råka mycket illa ut innan överklaganden och annat gått igenom. Men hur som helst är SMS lån aldrig en bra lösning!