Vill inte ha fartkameror

Dessa fartkameror som står uppställda överallt. Det räcker inte med att de är fula, de kränker dessutom integriteten! Ska man inte ens kunna åka på vägen utan att behöva oroa sig för att bli fotograferad? Nej, fartkameror är inte önskvärda!

Att bli fotograferad i trafiken

Alla vill inte bli fotograferade när som helst, och det ska man acceptera men hur är det egentligen med fartkamerorna? De får minsann ta bilder när som helst, oavsett om bilen har förare eller passagerare! Tänk om man känner sig kränkt? Det tas det ingen hänsyn till! Sedan skickas bilderna hem till den som äger bilen! Posten har fått en hel del kritik om att brev inte hamnar där de ska och många vill inte ha sina uppgifter och foton skickade till vem som helst!

Säkerheten först

När det är mörkt skickar dessa fartkameror ut en stark blixt som i många fall bländar ordentligt! Hur kan detta vara förenat med säkerhet? Tänk om ett djur eller någon människa springer över vägen precis vid kameran och man missar det på grund av blixten? Andra trafikanter än den som ska fotograferas kan också drabbas av blixten och det är väl inte meningen?

Hur kan man vara positiv?

Hur kan man egentligen vara positiv till dessa integritetskränkande kameror som står uppställda längs många av landets vägar? De ökar säkerheten och gör att människor kör långsammare menar många, men väger det egentligen upp? Nej, inte riktigt. De som kör allra snabbast hinner i alla fall inte komma med på bilden för kameran kan inte fånga hur höga hastigheter som helst och om bilden är för suddig kan den trots allt inte användas alls. Hur många helt oskyldiga passagerare har hamnat på bilderna och sedan inte redigerats bort? Nej, bort med fartkamerorna och sätt ut fler poliser på vägarna istället!